Soultrain

Radiomaker Ferry Maat had in de jaren ‘70 en ‘80 het programma Soulshow groot gemaakt in Nederland. In Den Haag en omgeving was het Ron McDonald die een vergelijkbaar en populair radioprogramma maakte, eerst op Radio Stad Den Haag en later op Radio NRG, genaamd Soultrain

Ron draaide voornamelijk Amerikaanse soul en R&B-muziek en dat deed hij vaak als eerste. Dat kwam omdat Ron muziekinkoper en -verkoper was bij LP Top 100 in de Weimarstraat in Den Haag en later bij Rhythm Import in de Torenstraat in Den Haag. 

Ron was een trendsetter als het om soul en R&B  ging. Dankzij Ron was bijvoorbeeld het nummer The Sound of Music van Dayton eerst via de Soulshow van Ferry Maat groot geworden in Nederland. Ron heeft vele DJ’s geïnspireerd via de radio en de platenzaken waarvoor hij werkte. Ron was ook de bedenker van De Flitsende 50, een hitlijst met de beste dansplaten uit Den Haag. 

Voor NRG zal Ron nog één keer twee uur lang zijn Soultrain uitzenden. Het zal een ‘best of’ uitzending worden. De uitzending vindt plaats op vrijdag 17 juli van 20.00 tot 22.00 uur.

Event Timeslots (1)

Vrijdag 17 juli
-
Ron McDonald