NRG Reunion Party

Na ruim een half jaar van voorbereiding gaat eindelijk onze grote radioreünie beginnen. Drie dagen lang gaan we weer radiogeschiedenis schrijven en daar zijn we best trots op. De vraag die ons nu vaak gesteld wordt: is dit ook een comeback? Deze vraag zal tijdens de reünie uitzendingen beantwoord worden. Waarom heten we eigenlijk NRG? Ook die vraag zal worden beantwoord.

Luister daarom vooral vrijdagavond 18:00-20:00 naar The NRG Reunion Party met Rob Velders & Friends en hoor meer over de begintijd van NRG en natuurlijk alle sterke verhalen die na een kwart eeuw alleen maar leuker zijn geworden.

Rob Velders was, samen met Coen Bom, de eigenaar van het productiebedrijf achter NRG. Het station kwam voort uit het roemruchte Radio Stad Den Haag. Met Rob kijken we twee uur lang terug op de totstandkoming, de extreme tegenwerking én het succes van NRG.

We gaan radio maken in de stijl van toen met muziek en medewerkers van toen en de interactie met de luisteraars voorop. Het is meer dan alleen radio maken. We vertellen ook verhalen over hoe het was om in de jaren 90 van de vorige eeuw onderdeel te zijn van een radiozender die (zeker in het begin) tegen de schenen schopte van de gevestigde orde. Jong en rebels. Nu zijn we oud en belegen… toch? Of toch niet?

En wat gebeurde er allemaal achter de schermen? Het wordt een weekend lang intiem zijn waarbij we, niet zonder zelfspot, terugkijken naar die bijzondere tijd met elkaar. Tijdens The NRG Reunion Party met Rob Velders & Friends praten we met Erik de Zwart (Radio 538 en Veronica) over waarom hij NRG zo irritant vond en soms zelfs als concurrent voor 538 zag. Ook bellen we met de bekende voice-over Bart van Gogh over de jingles en sweepers die hij in 1995 exclusief voor ons insprak en welk gevoel hij met deze vormgeving wilde overbrengen op onze luisteraars.

We staan ook stil bij de mensen die ons zijn ontvallen zoals Bob van Huët, de oudste radio-DJ van Nederland (in 1996-1997 bij NRG 106.3) en Mart Roumen, de opsporingsambtenaar van de Radio Controle Dienst die begin jaren ‘90 radiopiraten hielp de stap naar legaliteit te maken en daarmee deels aan de wieg stond van de oprichting van NRG.

Lekker herinneringen ophalen en natuurlijk veel goede muziek. Het hele team van NRG zal er zijn. Leuk als je luistert!

Vrijdagavond 17 juli 18:00-20:00 uur.

Event Timeslots (1)

Vrijdag 17 juli
-
Rob Velders & friends