NRG for Kids

NRG for Kids begon in 1996 met een uurtje tussen 9 en 10 op zondagochtend op Radio NRG. Al snel bleek dat het kinderprogramma, gepresenteerd door Nathalie van Eck, goed beluisterd werd door basisschoolkinderen en zodoende werd het programma uitgebreid. Je kon er tussen 8 en 10 uur naar luisteren.

Hoogtepunten van NRG for Kids waren dat elk jaar Sinterklaas langs kwam, carnaval gevierd werd, karaoke wedstrijden werden georganiseerd én de veelbesproken slaapfeesten vonden plaats in en rondom de studio van Radio NRG.

Platen aanvragen en even snel de groeten doen aan je klasgenoten of familie waren populair tijdens het programma. Elke week stond een Klas van de week centraal waar Nathalie in de week voorafgaand op bezoek ging om interviews op te nemen. Moppen werden ook graag verteld, en er was een ontbijttip, uitgaanstips, kidsnieuws en soms een mystery guest. Als je de prijsvraag had gewonnen, mocht je de volgende zondag naar de studio komen om zelf je cadeau op te halen en in de uitzending te komen.

In NRG for Kids werden liedjes gedraaid die de kinderen wilden horen. Dit varieerde van smurfenhouse, Carlo en Irene, Bassie en Adriaan, Kinderen voor Kinderen, Samson en Gert tot de tophits van dat moment van Aqua, Spice Girls, 2 Brothers on the 4th Floor, Toy-Box, Backstreet Boys en Vengaboys.

Er bestond ook een heuse NRG for Kids Kinderredactie met kinderen die tijdens de uitzendingen hielpen om de telefoon aan te nemen, op pad gingen om reportages te maken en meedachten over de invulling van het programma. We denken daarbij bijvoorbeeld aan Thomas, Hazjar, Peronne, Bonnie, Gertjan, Ruben, Nicole, Marieke en Chantal.

Na ruim zes jaar viel op zondag 23 juni 2002 het doek voor het kinderprogramma. Nathalie: “NRG for Kids was een begrip op de basisscholen. Soms kon ik niet eens rustig over straat lopen, want dan werd ik aangesproken door kinderen. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad. Ik alle trouwe luisteraartjes gaan missen. Jullie waren fantastisch!”

Wie nog een keer hoogte- en dieptepunten van NRG for Kids wil horen, moet naar NRG luisteren op zondag 19 juli van 10.00 tot 12.00 uur. Het wordt een groot feest voor jong en oud. Sommige kinderen van toen hebben inmiddels zelf kinderen, laat hen vooral meeluisteren!

Event Timeslots (1)

Zondag 19 juli
-
Nathalie van Eck