I Venti d’Azzurro

Een heerlijk programma vol Italo’s. Italo (eigenlijk een afkorting voor ‘Italo Disco’) is niets minder dan elektronische dansmuziek ‘made in Italy’. In 1983 werd het woord Italo voor het eerst gebruikt bij de Italo Boot Mix serie met het dubbelalbum The Best Of Italo Disco.

In 1986 startte Marcello de Italo Disco-lijst I Venti d’Azzurro, oftewel ‘De Twintig van Blauw’. Blauw is de nationale  kleur van Italië en Azzurro is, niet geheel toevallig ook de achternaam van Marcello.

De  I Venti d’Azzurri-lijst werd snel populair dankzij het radioprogramma DoucheCo op Radio Stad Den Haag, waar Marcello later zijn eigen I Venti-programma kreeg op de zaterdagmiddag. Ook op Radio NRG heeft Marcello zijn programma I Venti d’Azzurro gemaakt. Door de jaren heen heeft Marcello zich ontwikkeld tot Mr. Italo. Elke liefhebber van Italo kent Marcello en zijn programma.

Tegenwoordig is het programma I Venti d’Azzurro op maandagavond te horen en te zien vanaf 21.00 uur via de internetstream Radio Stad Den Haag.Natuurlijk mogen ook Marcello en zijn show niet ontbreken tijdens het NRG Reünie Weekend. Luister op zondag 19 juli tussen 17.00 en 19.00 uur nog één keer naar I Venti d’Azzurro op NRG! Dit programma wordt gemaakt in samenwerking met Radio Stad Den Haag.

Event Timeslots (1)

Zondag 19 juli
-
Marcello en Michiel van der Brugge