Classic Traxx

Op zaterdagavond na de beroemde Flitsende 50 van Peter van Leeuwen ging de muziek op radio NRG terug in de tijd met de disco & soulclassics van de jaren ‘70 en ’80. Het programma Classic Traxx was geboren. Eerst gepresenteerd door Peter Schoemaker en daarna door Bernard ter Horst, die na verloop van tijd versterking kreeg van Reinoud Roemer (bekend van het ANP) met wie hij om de week presenteerde.

Het programma is nog lang op de radio uitgezonden ook na de NRG periode toen de naam van de zender inmiddels was veranderd naar Stad FM en later Stadsradio Delft. Na die periode bleef het programma bestaan en verhuisde naar Megastad Rotterdam waar na vijf jaar het doek viel en dus ook voor het programma Classic Traxx

Er werd een herstart gemaakt van Classic Traxx bij Open Rotterdam. Inmiddels was de programmanaam veranderd naar ClassicGrooves omdat dit nog beter de inhoud van het programma onderschrijft. Vanaf dat moment presenteerde Bernard het programma met Remco Ruijgers. Helaas was de uitzending bij Open Rotterdam van korte duur want na 5 uitzendingen werd daar eveneens de stekker uit het radiostation gehaald en daarmee uit het programma. Maar na een jaar was het programma weer terug op zender en is het tot op de dag van vandaag wekelijks te beluisteren bij Feel Good Radio. 

Nu tijdens de reünie uitzending van NRG blikken Bernard ter Horst en Remco Ruijgers terug naar de begintijd van het programma Classic Traxx en worden er dikke, vette, funky soul- en discohits gedraaid compleet met de “Favorite Flashback” en de “minimix” van Kees van Baalen. Daarna neemt Peter Schoemaker het over met nog een uur Classic Traxx.

Classic Traxx wordt op NRG uitgezonden op zondag 19 juli tussen 15.00 en 17.00 uur.

Event Timeslots (1)

Zondag 19 juli
-
Bernard ter Horst, Remco Ruijgers en Peter Schoemaker