Radio NRG 106.3

leesvoer...

In de studio van NRG 106.3 viel niet alleen veel te horen, maar er was ook voldoende leesvoer. Bijvoorbeeld in de vorm van krantenartikelen over het wel en wee van het station of persberichten, die met flinke regelmaat richting de schrijvende pers werden gestuurd. Natuurlijk waren er ook regels, waar iedereen zich in de uitzending aan moest houden. En last but not least was er nog de fotocollage aan de studiomuur, maar daar hebben we helaas geen foto's van (iemand?).
Haagsche Courant, zaterdag 10 mei 1997:
"Radio NRG scoort goed"

Delft op Donderdag, donderdag 15 mei 1997:
"Radio NRG 106.3 scoort"

Haagsche Courant, woensdag 25 maart 1998:
"Radio NRG 106.3 wint snel aan luisterdichtheid"
Delftse Post, vrijdag 19 juni 1998:
"Delftse post meer gelezen"
Haagsche Courant, vrijdag 19 juni 1998:
"Radio NRG beraadt zich over toekomst"
Haagsche Courant, vrijdag 19 juni 1998
(vervolg van artikel hierboven):
"Verwarring ontstaan over uitstraling NRG"
Delftsche Courant, dinsdag 23 juni 1998:
"Lokale omroep blijft swingen"
Haagsche Courant, vrijdag 26 juni 1998:
"Radio NRG minder Haags"
Persbericht, juli 1998:
"Amerikaanse radioshow op Radio NRG 106.3"
klik hier om de spot te beluisteren Cuesheet Open House Party
En dit was 'm dan....de "Amerikaanse radioshow". Een leuke gladde strak geproduceerde Amerikaanse show, die wij als radiofreaks natuurlijk wel konden waarderen. Of het publiek in Delft Haaglanden hier op zaterdagmiddag op zat te wachten bleek niet overtuigend....
Uitnodiging, juni 1998:
Jaaaaaa......een altijd gezellige medewerkersborrel! De uitnodiging spreekt van "veel gratis drank".
On-air performance......Probeer zoveel mogelijk te scoren in het rechterrijtje....de linkerkant van het formulier moet zo leeg mogelijk blijven....oftewel: wat was er volgens het management (Dennis dus ;-) goed en fout aan je show. Hierbij een voorbeeld van een beoordeling zoals je 'm graag wilt hebben. Uit eigen voorraad had ik ook een minder fraaie kunnen laten zien ;-)
Richtlijnen (pagina 1)
En hier draaide het allemaal om. Om het station een uniforme uitstraling te geven, waren er regels....en best veel ook. "Elke keer dat je on-air gaat minstens twee keer de stationsnaam noemen" was er zoeen. Verder natuurlijk het lijstje van 7 liners, die iedereen geacht werd met grote regelmaat uit te spreken.
Richtlijnen (pagina 2)
Welke jingles wanneer wel en vooral niet. Hoe gebruik je de promo's? Pagina 2 van de richtlijnen geeft antwoord......
Richtlijnen (pagina 3)
"Niet apelazarus of stoned presenteren", maar da's logisch natuurlijk.....toch? En waarom mocht er ook alweer niet "hier in Delft" gezegd worden?
klik hier om de spot te beluisteren TS35 Log File Report
En dan dacht je een leuke show neergezet te hebben. Niet helemaal volgens de playlist, maar ach, dat merkt toch niemand....behalve het alhorende oor van Dennis, geholpen door zijn trouwe compagnon TS35 (door iedereen TsjŤsŤtsjie genoemd), die hinderlijk nauwkeurig bijhield wat de dj's zoal uitspookten in de uitzending.
Uurclock (pagina 1)
We willen niemand op ideeŽn brengen, maar het format van NRG 106.3 was toch best sterk. En het was niet eens moeilijk te onthouden. Vergeten hoe het ook alweer in elkaar zat? Zie de uurclock, waarin exact beschreven staat wat er van de dj wordt verwacht.....
Uurclock (pagina 2)
.....Niet dat je veel zelf hoefde te verzinnen, want de TS35 zocht de muziek uit.